TERMENI ȘI CONDIȚII

INTRODUCERE

Ultima modificare: 22 mai 2018

Atelierul de Creatie îți oferă un serviciu de cumpărare online, care îți permite să cumperi virtual, in siguranta, produsele noastre. În plus, poți beneficia de promoții, cadouri și oferte exclusive.

Mai jos, te invităm să parcurgi condițiile generale de vânzare care reglementează cumpărarea de produse Atelierul de Creatie prin intermediul acestui site. Prin urmare, utilizarea acestui site presupune acceptarea prezentelor condiții generale de vânzare.

DATELE NOASTRE

SC CREATIVE CREATURE SRL

CUI 38306601

J40/16876/04.10.2017

hello@creativ17.info

CONTRACT

Disponibilitatea serviciului

Asigură-te că ai peste 18 ani înainte de a face o comandă pe atelieruldecreatie.com.

Garanția de cumpărare

Fiecare produs este însoțit de următoarele detalii:

Denumirea articolului
Fotografia articolului
Descrierea articolului
Mărimi și culori disponibile*
Compoziție
Preț

* Atelierul de Creatie a depus toate eforturile pentru a afișa culorile produselor cât mai realist posibil. Cu toate acestea, culoarea articolelor de îmbrăcăminte care se afișează pe ecran poate suferi modificări, în funcție de calitatea monitorului computerului. Prin urmare, Atelierul de Creatie nu poate garanta că culorile care apar pe monitor sunt o reprezentare fidelă a culorilor reale.

Ofertele speciale, promoțiile sau reducerile sunt valabile până la data indicată sau până la epuizarea stocurilor.

În acelați timp, Atelierul de Creatie depune toate eforturile necesare pentru ca informațiile publicate pe paginile web să fie complete, veridice și corecte. În cazul existenței unor informații greșite, Atelierul de Creatie le va corecta imediat.

Procedura de cumpărare

  1. Selectează articolele pe care vrei să le cumperi și adaugă-le în coșul de cumpărături, dând clic pe pictograma corespunzătoare.
  2. Coșul de cumpărături conține referința produsului selectat, denumirea, dimensiunea, culoarea și prețul în țara corespunzătoare (inclusiv taxe). Prețul oferit nu include costurile de transport, care variază în funcție de metoda de livrare selectată.
  3. Pentru a finaliza comanda, sunt necesare datele personale ale utilizatorului și acestea vor fi incluse în baza noastră de date pentru a procesa comanda și pentru a simplifica viitoarele comenzi pe site. Datele personale furnizate de către utilizatori vor fi tratate în conformitate cu Politica de Confidentialitate. Utilizatorii pot, în orice moment, să acceseze datele cu caracter personal pe care le-au furnizat și informațiile privind comenzile plasate. Atelierul de Creatie reamintește utilizatorilor că datele lor cu caracter personal trebuie să fie cât mai exacte posibil, pentru a evita orice confuzie sau erori la expedierea produselor comandate.
  4. După finalizarea comenzii, dar înainte de confirmarea acesteia, utilizatorul va primi un rezumat detaliat al comenzii, conținând identificarea produselor comandate, prețul total (inclusiv costul transportului și taxe) și detaliile de livrare ale comenzii, astfel încât utilizatorul să le confirme dând clic pe butonul „Confirmă plata“.

Contravaloarea produselor poate fi plătită printr-un card de credit sau de debit (Visa, Visa Electron și Mastercard) sau prin ramburs. Nu se vor accepta metode de plată diferite de cele specificate în prezentele condițiile de vânzare. Pentru plățile prin card de credit sau de debit, tranzacția se va efectua online, cu alte cuvinte, în timp real, prin portalul de plăți al entității financiare corespunzătoare, după ce s-a confirmat că datele trimise de utilizator sunt corecte.

După confirmarea tranzacției, numărul comenzii se afișează pe pagina de internet, permițând utilizatorilor să urmărească starea comenzii de pe computerul lor în orice moment.

De asemenea, se trimite un mesaj de e-mail automat de confirmare a comenzii la adresa indicată de utilizator, cu o descriere a comenzii și datele personale furnizate pentru a confirma primirea comenzii. Dacă nu primești acest e-mail, cauzele posibile pot fi: probleme temporare de comunicare în rețea sau o eroare în adresa de e-mail introdusă.

 Disponibilitatea produselor

Onorarea tuturor comenzilor depinde de disponibilitatea produselor. Dacă, în momentul în care se plasează comanda, depozitul nostru detectează că oricare dintre produsele incluse în comandă nu este pe stoc, Atelierul de Creatie va face toate eforturile pentru a localiza produsul. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizatorul va fi notificat imediat. În plus, suma debitată pentru produsul netrimis va fi rambursată clientului, folosind aceeași metodă de plată utilizată la cumpărarea articolului.

Dreptul de a nu accepta o comandă

Atelierul de Creatie poate anula orice comandă sau poate să nu accepte o comandă confirmată din următoarele motive:

  1. În cazul unei erori tehnice și/sau tipografice legate de prețuri sau de restul datelor produselor de pe pagina web la plasarea comenzii.
  2. În cazul în care produsul nu este disponibil, conform punctului 3.4.
  3. Când sistemele de securitate indică existența unui risc de fraudă.
  4. Dacă există indicii care sugerează că utilizatorul este minor.
  5. Atelierul de Creatie nu a putut să livreze comanda la adresa indicată

TRANSPORT ȘI PLATĂ

Plată

Prețurile de pe acest site web sunt exprimate în RON.

Taxe

În conformitate cu legislația în vigoare, pentru vânzările de articole se aplică cota de TVA din statul membru în care se efectuează livrarea de bunuri.

Conform prevederilor legislației, atunci când cumpărătorul este subiect pasiv de TVA domiciliat într-un stat membru al Comunității Europene, se poate aplica mecanismul de „taxare inversă” cu respectarea cerințelor legale în vigoare. În acest caz, tranzacția este scutită de plata TVA aplicându-se regula „taxării inverse” la client.

Metode de plată

Atelierul de Creatie acceptă doar plata printr-un card de credit sau de debit (Visa, Visa Electron și Mastercard) sau prin ramburs.

Plata prin card de credit sau de debit
Pentru cumpărăturile efectuate prin intermediul site-ul propriu, Atelierul de Creatie acceptă plata cu următoarele carduri de credit sau de debit: Visa, Visa Electron sau MasterCard.

Pentru plățile prin card de credit sau de debit, tranzacția se va efectua online, cu alte cuvinte, în timp real, prin portalul de plăți al entității financiare corespunzătoare, după ce s-a confirmat că datele trimise de utilizator sunt corecte.

Ramburs
Mango acceptă plata prin ramburs. Clienții trebuie să plătească contravaloarea comenzilor la primirea acestora.

Siguranța plăților

Pentru a asigura siguranța maximă în sistemul de plăți, Atelierul de Creatie utilizează sistemele de plată securizate ale celor mai importante entități financiare din comerțul electronic. Prin urmare, toate datele confidențiale sunt transferate în mod direct și într-un format criptat (SSL) către entitatea financiară corespunzătoare. Pentru plata prin Visa și MasterCard, Mango acceptă numai tranzacții SET (Secure Electronic Transactions), utilizând protocolul internațional 3D Secure, care poate fi identificat prin prezența siglelor Verified by Visa și MasterCard SecureCode. Scopul principal al inițiativei Secure Electronic Transactions este de a garanta securitatea tranzacțiilor pe Internet. Când faci plata prin portalul de plată securizat, sistemul va verifica automat dacă acel card de credit a fost activat pentru tranzacții electronice securizate. Mai departe, se va conecta la banca emitentă a cardului, care va solicita autorizarea operațiunii printr-un cod de autentificare personal. Operațiunea va continua numai dacă banca emitentă a cardului confirmă codul de autentificare. În toate celelalte cazuri, tranzacția va fi respinsă.

Ca măsură complementară la sistemul de plată securizat și pentru a colabora în prevenirea fraudei pe Internet, Atelierul de Creatie își rezervă dreptul de a verifica datele personale furnizate de clienți și de a lua măsurile necesare (inclusiv anularea comenzii) pentru a se asigura că produsele sunt expediate, în conformitate cu datele înscrise pe comandă.

TRANSPORT

Livrarea produselor achiziționate la Atelierul de Creatie se va efectua prin intermediul unei firme de curierat, iar comenzile se livrează în aproximativ 1 – 3 zile lucrătoare in Romania. Costul transportului este 18 lei.

Comenzile nu pot fi livrate în baze militare sau în cutii poștale.

Taxele de livrare se pot modifica în orice moment, fără notificare prealabilă. Modificările intră în vigoare din momentul în care se afișează în paginile de ajutor și în contractul publicat pe această pagină web. În toate cazurile, se aplică taxele de livrare afișate în momentul în care se plasează comanda.

SCHIMBURI ȘI/SAU RETURURI

Condiții privind schimburile și/sau retururile

În cazul în care clienții nu sunt mulțumiți cu articolul primit, Atelierul de Creatie le permite să schimbe articolul cu altă mărime în termen de treizeci (30) de zile de la data primirii, cu condiția ca articolul să nu fie folosit sau deteriorat. În consecință, Atelierul de Creatie nu poate accepta schimburi sau retururi de articole folosite sau deteriorate (cu excepția cazului articolelor cu defecte). Din motive de igienă, articolele de lenjerie intimă sau de baie sunt prevăzute cu un sigiliu de siguranță care împiedică probarea sau purtarea lor. Dacă vrei să returnezi astfel de produse, eticheta și sigiliul de siguranță trebuie să rămână intacte.
Nu este posibil să schimbi un model cu alt model: este posibil numai schimbul cu altă mărime. Pentru a schimba un articol cu altul, trebuie să urmezi procedura de rambursare și să faci o nouă comandă.

Toate retururile de articole comandate trebuie să fie ambalate cu grijă.

 

Schimburi și/sau retururi poștale

Schimbul unui articol cu o altă mărime sau returul articolului se poate efectua și prin poștă, la următoarea adresă:

Atelierul de Creatie

Calea Mosilor nr. 100

Bucuresti, sector 2

 

Cheltuielile poștale pentru produsele schimbate sau returnate sunt suportate de client, iar Atelierul de Creatie nu poate accepta, în niciun caz, retururi ale căror cheltuieli poștale nu sunt achitate.

 

Rambursări

După primirea articolelor, Atelierul de Creatie se va asigura că acestea sunt în stare bună și va expedia mărimea solicitată în cazul unui schimb sau va rambursa contravaloarea produselor prin aceeași metodă de plată utilizată la comandarea lor, în cazul rambursărilor.

Perioada de rambursare poate varia între 3 și 12 zile lucrătoare de la primirea returului în depozitele Atelierul de Creatie . După inspectarea stării articolelor returnate, clientul va fi notificat prin e-mail.
Contravaloarea articolelor returnate va fi întotdeauna rambursată prin aceeași metodă de plată utilizată la cumpărarea lor.

În cazul în care se exercită dreptul de a returna comanda, termenul maxim pentru rambursarea contravalorii produselor achitate de către consumator va fi de 14 zile calendaristice de la returul produselor.

În cazurile în care Atelierul de Creatie a trimis din greșeală un produs diferit de cel comandat sau atunci când calitatea produsului livrat nu este acceptabilă, Atelierul de Creatie  , după verificarea erorii sau a defectului, va rambursa contravaloarea produselor returnate și a cheltuielilor poștale. Dacă un produs eronat sau defect este returnat prin poștă obișnuită, Atelierul de Creatie va rambursa cheltuielile poștale corespunzătoare dacă clientului include o chitanță privind cheltuielile poștale pentru coletul de retur. De reținut: cheltuielile poștale vor fi rambursate după rambursarea contravalorii produselor.

Pentru a returna comenzi plătite prin ramburs, clientul trebuie să comunice Atelierul de Creatie datele sale bancare, astfel încât suma corespunzătoare să poată fi rambursată. Contul bancar trebuie să fie deschis la o bancă din țara în care a fost livrată comanda.

ÎNREGISTRARE

Datele furnizate de clienți în timpul procesului de înregistrare vor fi utilizate de către Mango exclusiv în scopul procesării comenzilor, și al simplificării navigării și procesului de cumpărare pe pagina de internet. În plus, ori de câte ori clientul și-a exprimat în mod explicit acordul, Atelierul de Creatie îi va oferi informații privind lookbookuri și oferte exclusive prin e-mail.

Mango garantează că orice detalii furnizate de clienți nu vor fi partajate cu persoane fizice terțe.

Datele tale personale vor fi tratate în conformitate cu Legea organică 15/1995, din 13 decembrie, privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru mai multe informații, consultă Politica de confidentialitate.

Clienții își pot exercita oricând drepturile de acces, rectificare, anulare și opoziție cu privire la datele furnizate în orice clipă